Літаки F-16 вже виконують завдання в Україні — Зеленський

19:28

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Літаки F-16 вже в Україні, вони виконують завдання, сказав президент Володимир Зеленський під час пресконференції до дня Повітряних Сил у неділю, 4 серпня.

Які саме завдання виконують винищувачі, Зеленський не уточнив. Він додав, що наразі кількість літаків та пілотів недостатня.

“F-16 в Україні. Ми забезпечили це, я пишаюся усіма нашими хлопцями, які якісно опановують ці літаки і вже почали їх використовувати для нашої держави. Я дякую нашій команді за цей важливий результат, дякую партнерам, які справді дієво допомагають із F-16 і першими державам, які акцептували наш запит про надання літаків. Дякую, Данія, Нідерланди, Сполучені Штати і всі наші партнери, ми цінуємо вашу підтримку”, — сказав Зеленський.

Відповідаючи на запитання, які саме завдання виконують F-16 та скільки їх, Зеленський сказав що не має права це коментувати. У будь-якому випадку партнери знають, яка кількість, додав президент.

“Поки та кількість, яка є в Україні, та кількість пілотів, які вже навчені, цього ще не достатньо. Позитив є в тому, що наші хлопці зараз навчаються. Все, над чим ми працюємо, я вірю, що партнери знайдуть можливість це розширити — платформу тренувань і навчань для наших пілотів, інженерів”, — сказав президент.