Це миколаївська спадщина, яку знищують манкурти-нуворіши, каліфи на час…

17:42

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Миколаївський обласний краєзнавчий музей розмістив на своїй сторінці у фб гарну інформацію.

 Раді поділитися чудовою новиною! Миколаївська художниця Svitlana Chebanova та волонтерка Katerina Stokolias Litvinenko передали до нашого музею унікальні фрагменти оздоблення одного з будинків міста. Цей будинок, розташований на вулиці Наваринській, пережив ремонт, що призвів до демонтажу автентичних елементів його оздоблення. Завдяки зусиллям Світлани та Катерини ці частинки історії збережені для майбутніх поколінь і тепер стануть частиною наших фондів!
Наш музей завжди відкритий для подібних ініціатив. Часто миколаївці приносять до нас різноманітні артефакти, які згодом стають важливими експонатами. Якщо у вас є цінні речі, пов’язані з історією нашого міста чи краю, і ви хочете поділитися ними з майбутніми поколіннями, – запрошуємо вас стати частиною нашої спільної справи!
Долучайтеся до збереження нашої історії разом з нами! Кожен артефакт — це не просто річ, а свідок часу, який допомагає краще зрозуміти та відчути минуле. Зробімо Миколаїв ще ближчим і зрозумілішим для всіх, хто прийде після нас!
Також пропонуємо вашій увазі комент до цього дописа  від нашої городянки Євгенії Силаєвої.

Дівчата – героїні, звичайно. Але те, що знищили цю ліпнину на будинку… Сподіваюся дуже, що ті, хто це робить перманентно з Миколаєва, – своє отримають… Я ці елементи пам’ятаю з дитинства, як і мої батьки, і дідусі-бабусі, і прадідусі і прабабусі пам’ятали. Це миколаївська спадщина, яку знищують манкурти-нуворіши, каліфи на час… Ганьба…