Ольга Харлан виграла шосту олімпійську медаль у кар’єрі, що є абсолютним рекордом серед українців!

22:50

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

У команді легендарна фехтувальниця також виграла золото Пекіна-2008 та бронзу Ріо-2016, а на особистих турнірах має в активі бронзові медалі Лондона-2012, Ріо-2016 та Парижа-2024.

Вітаємо наших дівчат з перемогою: Ольга Харлан, Олена Кравацька, Аліна Комащук, Юлія Бакастова.

Україна виграла перше золото Олімпіади у фехтуванні з 2012 року.

Збірна України з фехтування у жіночій командній шаблі у фіналі перемогла команду Південної Кореї. Оля Харлан – некст левел, тепер найтитулованіша олімпійська атлетка в історії України.

Також це друга в історії золота медаль жіночої збірної України у турнірі на шаблях. На Іграх-2008 українська команда перемогла у фіналі Китай.

У стартовому раунді наші дівчата  перемогли Італію, вигравши п’ять із дев’яти сутичок — 45:39. Зокрема, всі три свої матчі забрала в суперниць Харлан.

Іще переконливіше виступили у півфіналі — 45:32 проти Японії. Суперниці виграли лише одну з дев’яти сутичок, в усіх власних поєдинках перемогли Харлан і Комащук, а Юлія Бакастова в матчі провела свій дебют на Олімпіаді-2024, замінивши Кравацьку.

Гарантувавши щонайменше “срібло”, українки у фіналі змагалися зі своїми найближчими переслідувачками у світовому рейтингу — командою Республіки Кореї.

Протистояння розпочалося з перемоги Харлан над Джон Енхе — 5:3. Після третини матчу українки поступалися 13:15 — Бакастова першу сутичку програла, а Комащук звела свій бій до нічиєї.

Бакастова поступалася і в другій своїй сутичці, перш ніж Харлан скоротила відставання у загальному рахунку до двох уколів — 23:25. Різниця зберігалася й після другого поєдинку Комащук — 28:30.

Паритет для українок відновила Бакастова — за рахунку 31:31. Чой Себін перед двома заключними сутичками повернула Республіці Кореї перевагу в два уколи — 33:35 перед виходом на доріжку Комащук.

Джон Енхе завдала Комащук першої поразки у фіналі — 4:5 та загальні 37:40 на користь кореянок. На вирішальну сутичку до 45 балів на доріжку повернулася Харлан.

Чемпіонка Пекіна-2008 стартувала з ривка 3:0 і недовзі зрівняла рахунок — 42:42! Харлан продовжила серію трьома результативними уколами і виборола для України перше “золото” Олімпійських ігор-2024!