“Реально є проблема з тваринами”: Сєнкевич розповів про ситуацію із безпритульними тваринами у Миколаєві

23:58

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Проблема безпритульних собак стала актуальнішою після подій 2022 року, коли миколаївці виїжджали через велику війну, залишаючи своїх домашніх улюбленців напризволяще. Це призвело до збільшення кількості тварин на вулицях.

Міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич озвучив відповідь на питання щодо безпритульних тварин на своєму етері у Facebook.

Основною причиною проблеми безпритульних тварин є покинуті домашні собаки та коти. Багато людей, покидаючи приватні будинки, відпускали тварин на вулицю.

“Реально є проблема така з тваринами”.

За словами міського голови, опинившись без догляду та стерилізації тварини почали розмножуватися.

“Люди, коли від’їжджали у 2022 році, під час війни багато хто просто з приватного сектору казали: “Собаку брати з собою не можу”, — зазначив Сєнкевич.

За словами посадовця, комунальне підприємство “Центр захисту тварин” продовжує працювати, попри труднощі, такі як обстріли, мобілізація ловців та дефіцит кадрів.

У 2023 році стерилізовано 1735 собак та 161 кіт. За перше півріччя 2024 року стерилізовано вже 1131 собаку та 179 котів.

“Центр захисту тварин” працює, планують збільшити пропускну спроможність пункту, але зараз шукаємо також гроші на створення додаткових вольєрів”.

У КП “Центр захисту тварин” планують збільшити пропускну спроможність пункту та шукає фінансування для створення додаткових вольєрів. Окрім виловлювання, центр займається прилаштуванням тварин.

За 2023 рік нових власників знайшли 391 собака та 131 кіт, за перше півріччя 2024 року — 159 собак та 20 котів.

Мер закликає жителів міста звертатися до “Центру захисту тварин”, де є багато собак і котів, які чекають на нових господарів. За словами міського голови, там пропонують тренувати тварин або забирати їх додому.

“Будь ласка, заходьте туди. В них є дуже велика кількість класних псів і котів, які чекають на вас”, — додав Олександр Сєнкевич.