“Емоції взяли гору”. Стрибуни Колодій та Коновалов прокоментували свій виступ у синхроні на Олімпіаді-2024

20:50

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Українські стрибуни у воду Олег Колодій та Данило Коновалов завершили виступи у фіналі з синхронних стрибків з 3-метрового трампліна на Олімпійських іграх-2024 у Парижі. Спортсмени посіли 7-ме місце у фіналі, обійшовши лише збірну Сполучених Штатів.

Для українців це був перший в кар’єрі виступ на Олімпіаді у синхронних стрибках. На чемпіонаті світу з водних видів спорту, що пройшов у лютому 2024 року в катарській Досі, тандем показав 6-й результат у фіналі з 363.12 балами, чим здобув олімпійську ліцензію. Натомість кількість балів у Парижі була дещо нижчою — 348.27 бала.

За словами спортсменів в ексклюзивному флешкоментарі Суспільне Спорт з Парижа, вони раді були здобути ліцензію на Ігри, проте не залишились задоволеними своїм виступом у фіналі.

“Хотілося б покраще результат, але який вже є. Нічого вже не зробити, — каже Данило Коновалов. — Це моя перша Олімпіада. Хвилювався, думав, буде спокійніше. Але трішки емоції [взяли гору]. Чим Олімпіада відрізняється від інших турнірів? Це, по-перше, мрія, яка здійснилася, що я сюди потрапив. Більша відповідальність. Але хотілося б краще”, — додав стрибун.

“Я вже не пам’ятаю [попередню] Олімпіаду, — каже його партнер за збірною, Олег Колодій. — Тоді я виступав в індивідуальному змаганні, а зараз це були синхронні стрибки: я вперше виступав на Олімпійських іграх у синхронних стрибках. Готові були за відчуттями добре, могли краще виступити. Але як стрибнули — так і стрибнули. У підсумку сьомий результат”.

Україна вигравала медаль у чоловічих синхронних стрибках з 3-метрового трампліна на Іграх у Пекіні-2008 — “бронзу” тоді здобули Ілля Кваша й Олексій Пригоров. Проте після цього українці мали лише один фінал за 12 років на рівні Олімпіад — за словами стрибунів, вони задоволені тим, що змогли перервати цю серію.

“[Пригоров і Кваша] — бронзові призери Олімпійських ігор. Востаннє, коли виступали на цьому трампліні — це був 2012 рік, у Лондоні. Дуже раді були, що перервали цю серію, завоювали ліцензію та виступили. Але ж знову: хотілося краще”, — поділились стрибуни.

Наступні змагання зі стрибків у воду відбудуться у понеділок, 5 серпня. За нагороди позмагаються жінки у стрибках з 10-метрової вишки. Україну представлятиме Софія Лискун.