Камала Гарріс офіційно стала кандидатом у президенти США від демократів ВАЖЛИВО

19:46

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Камала Гарріс офіційно отримала необхідну кількість голосів делегатів, щоб стати кандидатом у президенти США від Демократичної партії і першою темношкірою жінкою на чолі великого партійного списку.

Про це заявив у п’ятницю, 2 серпня, голова Національного комітету Демократичної партії, передає Reuters.

Висунення Гарріс відбулося за допомогою віртуального голосування.

“Для мене велика честь бути кандидатом від Демократичної партії на посаду президента Сполучених Штатів. Я офіційно прийму цю номінацію наступного тижня”, — написала Гарріс у соцмережі Х.

Вона додала, що ця кампанія — “про людей, які об’єднуються, натхненні любов’ю до своєї країни, щоб боротися за найкраще, що є в нас”.

Як повідомив голова Національного комітету Демократичної партії Хайме Гаррісон, Гарріс перетнула потрібний бар’єр лише через день після початку онлайн-голосування. Саме голосування триває до понеділка, пише The Washington Post.

“Той факт, що ми можемо сказати сьогодні — лише через день після початку голосування — що віцепрезидентка подолала бар’єр більшості і буде офіційно нашим кандидатом наступного тижня, люди, це просто чудово”, — сказав Гаррісон.

Після того, як 21 липня президент США Джо Байден відмовився від участі в перегонах і підтримав Гарріс, лідери Демократичної партії намагалися створити процес висунення, який не покладався на праймеріз, усі з яких Байден уже виграв.

Новий конкурс номінацій дозволяв балотуватися будь-кому, якщо він отримав 300 підписів делегатів на підтримку своєї заявки, включаючи не більше 50 підписів від однієї делегації, при відповідності іншим основним вимогам.

Жоден обраний політик-демократ, окрім Гарріс, не оголосив про свій намір отримати ці підписи, відзначає The Washington Post.

У вівторок Національний комітет Демократичної партії заявив, що 3923 делегати подали петицію про те, щоб включити Гарріс до бюлетеня для голосування щодо номінації, що становить значну більшість від загальної кількості делегатів.

1 серпня демократи розпочали онлайн голосування за офіційне висунення віцепрезидентки Камали Гарріс кандидаткою на посаду президента Сполучених Штатів.

Гарріс є єдиним кандидатом, який пройшов кваліфікацію для участі у цьому віртуальному голосуванні.

Електронне голосування для майже 4 тисяч делегатів Демократичної партії стартувало у четвер о 9:00 ранку і завершиться в понеділок, 5 серпня, о 18:00. Гарріс потрібно було отримати 1 976 голосів, аби її висунули кандидаткою в президенти, але очікується, що кількість тих, хто проголосує за неї, буде значно вищою.