Організували підпільні цехи з виготовлення алкоголю – слідчі поліції звершили досудове розслідування відносно угруповання ділків фальсифікату у Миколаєві

21:43

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Фігуранти змішували етиловий спирт з водою та додавали ароматичні концентрати задля подальшого збуту. Тепер долю зловмисників вирішить суд. За незаконний бізнес їм загрожує до п’яти років ув’язнення.

Викрили та припинили незаконну діяльність зловмисників слідчі слідчого управління обласного главку поліції за оперативного супроводу співробітників регіонального управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ та за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що з осені минулого року 52-річний миколаївець за попередньою змовою з двома знайомими організували три підпільні цехи з незаконного виготовлення алкогольних напоїв під виглядом горілки та коньяку для подальшого збуту. Ділки змішували етиловий спирт з водою та додавали ароматичні концентрати.

За результатами проведених слідчих заходів поліцейські вилучили 6 227 літрів спиртовмісної речовини, обладнання, документацію та інші речові докази злочинної діяльності угруповання.

Відповідно до висновків проведених експертиз спиртовмісні напої не відповідають вимогам діючого державного стандарту України та не є придатним до споживання.

Тоді за процесуального керівництва прокуратури слідчі поліції повідомили організатору та його спільникам про підозру.

На даний час досудове розслідування за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 204 Кримінального кодексу України слідчі поліції завершили та направили обвинувальний акт до прокуратури, яка скерувала його до суду для розгляду по суті.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення, пише Відділ комунікації поліції Миколаївської поліції.