Під час окупації очолив російське “міністерство”: миколаївські слідчі завершили досудове розслідування щодо херсонця

18:32

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Слідчі миколаївської поліції завершили досудове розслідування щодо чоловіка, який співпрацював з окупаційною владою під час тимчасової окупації Херсонської області. На займаній посаді підозрюваний керував діяльністю “міністерства” згідно з законодавством РФ.

Про це 1 серпня повідомили у Головному управлінні Національної поліції у Миколаївській області.

За даними слідства, підозрюваний добровільно співпрацював з Росією та обійняв посаду заступника міністра в “Міністерстві молодіжної політики, сім’ї та спорту військово-цивільної адміністрації Херсонської області”. Згодом він став виконувачем обов’язків міністра.

Проводив конференції та наради щодо приведення документів установ фізичної культури та спорту у відповідність до законодавства країни агресора.

Також він організовував реалізацію державних програм у сфері молодіжної політики, розвитку культури й спорту, збільшував штат працівників спортивних установ.

Слідчі зібрали доказову базу та заочно повідомили чоловіку про підозру у колабораційній діяльності.

Досудове розслідування завершили, обвинувальний акт направили до прокуратури, яка скерувала його на розгляд до суду.

Підозрюваний може отримати вирок у вигляді до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, а також конфіскації майна або без конфіскації.