Поліція відкрила справу щодо недопуску журналістів до Миколаївської міськради — ІМІ

23:40

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Поліція Миколаєва розпочала кримінальне провадження за фактом публікації Інституту масової інформації щодо недопуску журналістів місцевого видання до будівлі міської ради.

Про це повідомляє Інститут масової інформації, посилаючись на джерела в поліції Миколаївщини.

20 червня 2024 року журналісти ІМІ опублікували статтю про те, що Миколаївська міська рада запровадила нові правила доступу до будівлі для представників медіа. Журналісти мають змогу потрапити до будівлі за запрошенням чиновників. Місцеве ЗМІ намагалося потрапити до міської ради, аби взяти коментарі у посадовців, у чому їм відмовили.

“Як з’ясувалося, пропускний режим до адміністративної будівлі Миколаївської міської ради регулює інструкція, яку затвердили ще 3 лютого 2022 року”, — розповідають в Інституті масової інформації.

Відповідно до інструкції, журналісти можуть потрапити до будівлі за списками відкритих заходів, які готує організаційний відділ департаменту забезпечення діяльності виконавчих органів міської ради, пояснюють в ІМІ.

“Медійників пропускають за одноразовими електронними перепустками з показуванням документів, що посвідчують особу та професійну належність”.

Аби записати коментар або інтерв’ю, представників медіа допускають до будівлі в супроводі посадовця відділу інформаційного забезпечення з реєстрацією в журналі обліку відвідувачів.

Справу в поліції відкрили 26 липня за частиною першою статті 171 Кримінального кодексу України “Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів”. Розслідування проводить відділ поліції №1 Миколаївського районного управління поліції Миколаївської області.