“Дерева Життя” на кулонах-оберегах

21:27

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

31 липня у Центральній міській бібліотеці ім.М. Кропивницького для  панянок простору “Вільна” Культурно -мистецька асоціація “Арт-спокуса” організувала цікавий майстер-клас з виготовлення кулону-прикраси. Тренером запросили миколаївську художницю-графіка Оксану Давидову, яка полюбляє творчо експериментувати та вміє надихати інших на мистецтво.

Серед багатьох прикрас саме кулони здавен славилися своїми обереговими якостями, а сьогодні – це гарний спосіб виразити свою індивідуальність. Все залежить від оздоблення та обраного малюнку даного виду виробу.


“Тему для творчості обрали заздалегідь – “Дерево-Життя”. Адже прикраси з цим символічним зображенням дарують з метою побажання міцної родини, сімейного затишку, достатку й довголіття. Тож  наше Світове Дерево-Життя ми вирішили зобразити за допомогою градієнту, для цього обрали небесні кольори”, –  каже керівниця “Арт-спокуси” Валентина Кривцова.


Серед білих хмаринок учасниці створили основу малюнка у вигляді Дерева. Хтось обрав зображення з гнучким і довгим гіллям, інші – з міцним стовбуром та розлогим корінням. Кольори панянки використовували за бажанням, ніби усі пори року одночасно завітали до арт-локації.
На зворотній стороні кулону кожна з учасниць написала побажання своїй родині. Яке саме? Все дуже просто, але так важливо: “Миру”, “Любові”, “Затишку”, “Спокою” та “Возз’єднання”.