Зеленський анонсував надходження додаткових систем ППО

9:57

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Україна розраховує отримати від міжнародних партнерів партії систем Протиповітряної оборони, включно з американськими Patriot, наприкінці літа-початку осені 2024 року.

Про це заявив президент Володимир Зеленський на засіданні членів Конгресу місцевих і регіональних влад від Рівненщини, інформує його пресслужба.

За словами глави держави, пріоритетом залишається забезпечення захисту промислових та економічних центрів достатньою кількістю систем Протиповітряної оборони. Реалізація домовленостей з партнерами в цьому напрямку очікується найближчим часом.

“Завдяки нашій роботі й партнерам ми збільшуємо кількість Patriot та інших систем. Тому ми будемо продовжувати працювати в цьому напрямі. І в серпні, вересні та жовтні будуть відповідні системи в нашій державі”, – повідомив він.

Нагадаємо, раніше президент дав доручення українському командуванню представити оновлену структуру роботи Протиповітряної оборони, зокрема, з урахуванням посилення захисту Харківської області. Він повідомив, що це потрібно для формування нових запитів до міжнародних партнерів на постачання до кінця 2024 року.