Борис Джонсон озвучив можливий план Трампа щодо України

10:45

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Експрем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон розповів, як може виглядати “мирний план” кандидата в президенти США Дональда Трампа щодо України. Про це йдеться у авторській колонці Джонсона у виданні Daily Mail, яку він написав після зустрічі з Трампом.

При цьому Джонсон наголошує, що це лише його припущення щодо потенційних дій Трампа-президента.

Так, британський політик зазначив, що “мирний план” Трампа може передбачати наступні кроки:

  • Захід дозволяє Україні бити ракетами ATACMS і Storm Shadow та іншою зброєю по аеродромах на території Росії. Коли війська агресора будуть відкинуті, Путін “міг би запропонувати угоду”;
  • Росія відступає до кордонів станом на 24 лютого 2022 року. Підконтрольна Києву територія України визнається вільною країною з перспективою швидкого вступу до ЄС і НАТО;
  • Після завершення війни, частина українських військ пеедислоковуються у країнах Європі, щоб замінити частину з 70 тисяч військових США, яких розмістили для стримування ймовірної агресії РФ. Це дозволить Трампу “заощадити гроші, повернути американські війська додому і змусити європейців робити більше для власного захисту, що є однією з його ключових цілей”.
  • Росія оголошує, що “Спеціальна воєнна операція” виконала своє завдання і “денацифікувала” Україну. Для російськомовного населення України вводяться особливі заходи захисту;

Також Джонсон зазначив, що з президентом Дональдом Трампом у Білому домі “існує реальна перспектива певного глобального зближення з Росією, а з Путіним – повернення до часів, коли Росія була поважним партнером G8 і навіть НАТО”.

На думку політика, є лише один спосіб досягти такого результату – через силу.

“Вашингтон під керівництвом Трампа повинен буде показати, що міжнародні кордони повинні поважатися, і що радянську імперію не можна відновити силою. Це означає підтримку українців до кінця”, – зазначив Джонсон.

Він також додав, що перемога України може прокласти шлях “до нових і набагато кращих відносин з Росією”, що “стало б великою перемогою для Америки і для всього світу”.

Джонсон також наголошує, що Трамп бачить ризик: поразка України призведе до величезних довгострокових витрат для Америки та світу.

Нагадаємо, після зустрічі із Трампом 16 липня Джонсон заявив, що не сумнівається, що Трамп “буде сильним і рішучим у підтримці України та захисті демократії”.