Президент Зеленський і Трамп у телефонній розмові домовилися про особисту зустріч

10:54

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Президент України Володимир Зеленський повідомив уночі 20 липня, що мав телефонну розмову з експрезидентом США і кандидатом від Республіканської партії на виборах 2024 року Дональдом Трампом.

«Привітав його з номінацією від Республіканської партії та засудив жахливий замах у Пенсильванії. Побажав сил та абсолютної безпеки надалі. Я відзначив життєву важливість двопартійної та двопалатної американської підтримки для захисту свободи й незалежності нашої держави. Україна завжди буде вдячною США за допомогу в зміцненні нашої можливості протистояти російському терору. Російські удари по наших містах і селах тривають щодня», – переповів Зеленський про свої тези, викладені Трампу.

Окремо глава української держави відзначив, що «домовились із президентом Трампом обговорити під час особистої зустрічі, які саме кроки можуть зробити мир чесним і справді тривалим».

У повідомленні не йдеться про час і місце такої ймовірної зустрічі.

На тлі обережних прогнозів щодо другого президентства Дональда Трампа і підтримки України в разі його обрання європейська політична спільнота занепокоєна його останніми заявами і позицією в цьому питанні. Зрештою, події у США за ймовірного президентства Трампа можуть вплинути і на безпеку в Європі.