Несправедливий розподіл електроенергії між регіонами України. До Кабміну подано петицію

12:29

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Вчора на сайті Кабміну була розміщена електронна петиція про несправедливий розподіл електроенергії між регіонами України.

Петиція №41/006808-24еп

Дата початку збору підписів: 15 липня 2024 р.

До кінця збору підписів залишилось: 91 день

Автор: Хоміцька Катерина Юріївна

У звʼязку із аномальною спекою та рекордними температурними показниками, мешканці сходу та півдня перебувають в умовах, загрозливих для їх життя та здоровʼя. Більшість регіонів (за деякими виключеннями) має рівномірну кількість годин без електроенергії, водночас різниця температур досягає позначки у 5-15 °С між західними, північними – та східними, південними областями. Зокрема, на півдні України в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях місцями надзвичайна спека – середний показник 40-41 °С .

Особливо тяжкою є ситуація у м. Миколаїв, де з 12 квітня 2022 року городяни позбавлені центрального водопостачання внаслідок руйнування ЗС РФ системи водопостачання. Відсутність світла суттєво ускладнює, а в окремих випадках унеможливлює, доставку води (як питної, так і побутової) безпосередньо до споживачів. Спека, відсутність вентиляції, кондиціонування та обмежений водний ресурс – всі ці фактори сприяють підвищенню температури тіла й становлять серйозну небезпеку для здоровʼя людини (із можливими летальними наслідками).

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щороку високі температури негативно впливають на здоров’я багатьох людей, та особливо небезпечна спека для людей похилого віку, немовлят, людей з хронічними захворюваннями та тих, хто працює на вулиці. Надмірне тепло може спровокувати виснаження організму та тепловий удар, загострити існуючі серцево-судинні, респіраторні та ниркові захворювання тощо.

Зазначимо, що кожного дня в південно-східному регіонах є загроза балістики від РФ, при відсутності електроенергії вуличні оповіщувачі не працють, немає інтернету та зв’язку, жителі не в змозі сховатись вчасно в укриття, викликати швидку допомогу тощо.

12 годин на добу, кожна черга без електроенергії, кожне підключення +10-40 хвилин, тобто світла немає 14 годин. Після підключення не вистачає напруги, не запускаються, або згорають електроприлади – такі як, холодильники, мотори для подачі питної води.

Зважаючи на вищезазначені обставини, просимо переглянути та скорегувати розподіл електроенергії, враховуючи температурний режим регіонів.