Намагались оформити документи для нібито законного перетину держкордону – у Миколаєві поліцейські викрили двох ділків

18:29

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

За винагороду у розмірі 6000 доларів США зловмисники пообіцяли знайомому, що посприяють в оформленні відповідних документів з подальшим оновленням даних у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки щодо звільнення від військової служби. Фігурантів поліцейські затримали одразу після отримання грошових коштів. Нині слідчі повідомили їм про підозру. Ділкам загрожує до дев’яти років ув’язнення.

Викрили та припинили злочинну діяльність групи осіб слідчі слідчого управління обласного главку поліції спільно із співробітниками регіонального управління стратегічних розслідувань ДСР НПУ, за силової підтримки спецпризначенців та за процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури.

У ході досудового розслідування правоохоронці встановили, що двоє чоловіків 34-х та 39-ти років, знаючи, що їхній знайомий не проти уникнути військової служби, запропонували чоловіку вирішити питання для подальшого зняття його з обліку за певну винагороду. Фігуранти запевнили клієнта, що мають зв’язки та можливість оформити відповідні документи з подальшим оновленням даних у ТЦК та СП щодо звільнення від військової служби на 1 рік, що передбачає можливість законно перетнути кордон.

Свої послуги зловмисники оцінили в 6000 доларів США.

Фігурантів поліцейські затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України одразу після отримання неправомірної вигоди.

Затриманим слідчі повідомили про підозру за ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 332 КК України, а саме: у незакінченому замаху на сприяння в незаконному переправленні осіб через державний кордон України порадами, наданням засобів та усуненням перешкод, вчиненому організованою групою з корисливих мотивів та за ч. 2 ст. 369-2 Кримінального кодексу України – одержання неправомірної вигоди для себе і третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави і місцевого самоврядування та пропозиція і обіцянка здійснити вплив за надання такої вигоди. Санкції статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Підозрюваним суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове розслідування, пише Відділ комунікації поліції Миколаївської області.