ППО знищила п’ять ворожих ракет і 11 дронів

10:35

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

За вечір і ніч з 11 на 12 липня українські захисник знищили п’ять ворожих ракет і 11 ударних БПЛА. Про це вранці 12 липня повідомив командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук, передає пресслужба командування.

“Увечері 11 липня 2024 року окупанти атакували із літаків стратегічної авіації 5-ма крилатими ракетами повітряного базування типу Х-101 (пуски із Саратовської обл. – РФ), а протягом ночі – 19 ударними БпЛА типу Shahed-131/136 та безпілотниками невстановленого типу із районів Приморсько-Ахтарськ, Курська обл. – РФ. Основний напрямок удару – Старокостянтинів”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що в результаті протиповітряного бою ракети було збито у Хмельницькій, Сумській та Черкаській областях. Також протиповітряною обороною збито 11 Шахедів та безпілотників невстановленого типу у Миколаївській, Київській, Вінницькій, Хмельницькій, Херсонській та Сумській областях.

Решта вісім безпілотників локаційно втрачено. Імовірно, з метою перевантаження протиповітряної оборони ворог використовує імітатори ударних БпЛА. Інформація щодо постраждали та руйнувань не надходила. У разі виявлення підозрілих предметів просимо самостійно не вчиняти жодних дій, а терміново повідомляти про їх місцеперебування поліцію, ДСНС чи місцеву адміністрацію, – додає командувач ВПС.