18:08

Откройте “Вечерний Николаев” в Google News и  Телеграм-канале

Американська компанія “Tesla” передала Миколаївщині 102 павербанки Tesla Powerwall 2.0. Вони призначені для об’єктів соціальної та критичної інфраструктури, аби використовувати під час знеструмлень.

Про це 30 серпня 2024 року повідомили у пресслужбі Миколаївської обласної військової адміністрації.

Пристрої призначені задля використання у випадках знеструмлення та нестабільності в енергомережі. 30 павербанків для закладів охорони здоров’я, 38 — для закладів освіти, 25 — для Державної служби з надзвичайних ситуацій, дев’ять — для інфраструктурних об’єктів, розповіли в ОВА.

Очільник області Віталій Кім розповів, що Миколаївщина працює у напрямку забезпечення регіону альтернативними джерелами генерації.

“Зокрема, щодо встановлення сонячних та вітрових електростанцій. Попри це, у нас є потреба у системах зберігання енергії, тому така допомога досить важлива для нас”.

Передача відбулась завдяки Міністерству цифрової трансформації України, компанії “Tesla”, Інституту телекомунікацій — Національному дослідному інституту (Варшава), Польському Уряду, американській благодійній організації “Direct Relief” та благодійному об’єднанню “Благодійний фонд Євгена Пивоварова”.

В ОВА повідомили, що це вже друга партія такої допомоги. Торік регіон отримав 74 павербанки від “Tesla”.